Produkter
Feiemaskiner
Gresstrimmere
Hageredskaper
Hagetraktorer
Hekksakser
Jordfresere
Kompostkverner / plenluftere
Løvblåsere / sugere
Motorsager
Parkmaskiner
Plenklippere
Robotklippere
Ryddesager
Ryggsproyte
Slåmaskiner
Snøfresere
Strømaggregater
Vinsj
Vedkløyver
Transportmaskiner
Vannpumper og motorer
Pellenc
Om oss
Firmaet Kr. K. Hansson har i godt over 70 år vært en ledende leverandør av hagebruksmaskiner på Nord-Jæren

Mange vil sikkert ha interesse av å lese om firmaets historikk (velg "Vår historie" i menyen). Kr. K . Hansson var den første produsenten av motordrevne plenklippere i hele Skandinavia og har i løpet av over 50 år levert titusener av plenklippere - hovedsakelig i Norge.

Her på vår hjemmeside vil vi få presentere bedriften av i dag og det spekter av kvalitetsprodukter vi tilbyr.

En viktig del av bedriftens virksomhet består i service og reparasjoner av plenklippere, motorsager, aggregater og andre motoriserte produkter. Fagkunnskapen - og evnen til finne løsninger på det meste - som de serviceinnstilte medarbeiderne har opparbeidet gjennom mange år, har bidratt til å skape et svært godt omdømme for bedriften.
Publikum i regionen vet at i Åsedalen kan de få hjelp til det meste.

Her vil vi fortelle 3 episoder som har skjedd opp gjennom årene.

SPRITFLASKA FORSVANT.
I 1960 årene kom varene fra utlandet med båt , og ble levert på Sandnes Havn. Gjengen hos Kr.K.Hansson pleide å dra ned på kaien for å sette på adresselapper på kartongene og sende dem videre til detaljister over det ganske lan
Disse adresselappene var ikke selvklebende, slik de er i dag. De måtte fuktes på baksiden og til dette brukte vi en spesiell maskin med vannbeholder og børste, forklarer Arne Hølland. Det gikk jo en del vann i denne prosessen. Derfor brukte vi å ha med et par liter vann på flaske som reserve. En gang var vannet på ei flaske med brennevinsetikett. Den forsvant ganske fort. En kaisjauer rappet flasken, for han trodde den inneholdt brennevin, humrer Arne Hølland, som legger til at en slukøret kaisjauer leverte flasken tilbake noen timer senere med en syrlig kommentar.

SKUTT MED HAGLE.
I 1960 årene var der en bonde som kom inn med en gresklipper som var skutt med hagle. Eieren hadde selv sveiset på to "vinger" ytterst på knivbladene for å få bedre spredning på gresset. Men da en av "vingene" plutselig fløy i låveveggen sprang bonden og gjemte seg i frykt for å bli truffet dersom også den andre vingen røk. For å få stoppet klipperen valgte han å skyte den.

KLIPPET KONAS FOT
En annen kar fra jæren var så uheldig å kjøre over konas fot med klipperen. I forfjamselsen over ulykken satte han klipperen rett ned på en stein, noe som gjorde at knivbladet ble ødelagt. Men istedet for å reise rett til sjukehus med sin blødende kone valgte han først å svinge innom med klipperen til reparasjon. Han tok seg til og med tid til å fortelle hele historien før han kjørte videre.

Kontakt oss